Light_box | Athens Bench Mark, Greece | Synthesis

Athens Bench Mark Competition Athens / Greece / 2010

7
7 Love 860 Visits Published

Το Light_box είναι το δημόσιο κάθισμα που εκφράζει τη σύγχρονη πλευρά μιας ιστορικής πόλης. Η κεντρική ιδέα ξεκινά από την μετάλλαξη της αρχετυπικής μορφής του κύβου ως modular που μπορεί να συνδυαστεί σε άπειρες διατάξεις, κανονιστικές ή τυχαίες, δημιουργώντας ευέλικτες λύσεις.
Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε χώρο της πόλης. Δεν αποτελούν απλά ένα σημείο στάσης. Είναι τόπος συνάντησης, επικοινωνίας, παιχνιδιού. Γι' αυτό ακριβώς σχεδιάστηκε και η παραλλαγή για παιδιά. Τη νύχτα, ο εσωτερικός φωτισμός τους, αποτελεί μια εφήμερη παρουσία στο δημόσιο χώρο.
Η μονάδα είναι εργονομική-λειτουργική, με απλή τεχνολογία (χωρίς πολυπλοκότητα στην κατασκευή), φτιαγμένη από ανθεκτικά ανακυκλώσιμα υλικά, πολυαιθυλένιο, και υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, η βάση είναι από μπετόν. Οι ιδιότητες του υλικού επιτρέπουν την άνεση του χρήστη στη ζέστη και στο κρύο. Στο εσωτερικό τοποθετείται φωτισμός led (τεχνολογία μικρής κατανάλωση ενέργειας). Το Light_box σχεδιάστηκε ώστε να είναι μια ασφαλής κατασκευή. Το σχήμα και το υλικό αποτρέπουν τυχόν τραυματισμούς.

7 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Το Light_box είναι το δημόσιο κάθισμα που εκφράζει τη σύγχρονη πλευρά μιας ιστορικής πόλης. Η κεντρική ιδέα...

    Project details
    • Year 2010
    • Status Research/Thesis
    • Type Urban Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 7 users