A Headquarters

Santa Fe / United States / 2015

9
9 Love 1,983 Visits Published

Esrawe Studio has developed the corporate offices, with an area of 900 m2, for an Investment Fund. The proposal draws on the dynamics and philosophy of the group to design an interactive structure in constant motion, where all of the areas are integrated and complement each other for day-to-day operations. The best analogy for the space would be that it functions like a gear, as intricately and seamlessly as the inner workings of a watch. Aiming to create a space that would truly be a tool for work, we proposed a circle circumscribed inside of a square area.


The perimeter of the space will be home to general management, department managers and meeting rooms, delimited by a radial wood latticework, which serves as a louver, allowing light to enter and providing a sense of visual continuity for the entire project. A centrally located and open space lies within the circle created by the latticework and houses the workstations.


The radial design is further accented with textile wall hangings suspended from the drop ceiling, which, besides offering an acoustic solution, reinforce the operating idea of the corporation and bolster the architectural concept.


Inside the central area is a multipurpose flex space, which can be used for work meetings or presentations, or as a lounge for employees.


A Headquarters is a vibrant and timeless space that reflects the efficiency, cutting-edge nature and dynamics of the group.


[ES]


Esrawe Studio desarrolla las oficinas corporativas para un Fondo de Inversión, en una planta cuadrada de 900 m2, es una propuesta que nace de la dinámica y filosofía del grupo, una estructura en constante interacción y movimiento, todas las áreas se articulan y complementan en la operación diaria, es un engranaje preciso donde la analogía correcta es una maquinaria de reloj, la de concebir el espacio mismo como una herramienta de trabajo, lo que nos lleva a proponer un circulo circunscrito dentro de una planta cuadrada.


El perímetro aloja direcciones generales, direcciones de área y salas de juntas, está delimitado por una celosía de madera radial, la cual hace las veces de louver, permite la entrada de luz y logra dar una continuidad visual en todo el proyecto. Una superficie central y abierta queda dentro del círculo formado por la celosía, en ella están los lugares del equipo de trabajo.


La radialidad se acentúa con elementos textiles suspendidos en el plafón que ademas de proveer una solución acústica refuerzan la concepción operativa del corporativo y fortalecen la idea arquitectónica.


Dentro del espacio central existe un área polivalente que se utiliza de manera flexible, en ocasiones aloja reuniones de trabajo o presentaciones, en otras se utiliza como un lugar de esparcimiento para todos los colaboradores(Lounge).


Corporativo A es un lugar vivo y atemporal que refleja la eficiencia, la vanguardia y el dinamismo del grupo.

9 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Esrawe Studio has developed the corporate offices, with an area of 900 m2, for an Investment Fund. The proposal draws on the dynamics and philosophy of the group to design an interactive structure in constant motion, where all of the areas are integrated and complement each other for day-to-day operations. The best analogy for the space would be that it functions like a gear, as intricately and seamlessly as the inner workings of a watch. Aiming to create a space that would truly be a tool for...

    Project details
    • Year 2015
    • Work finished in 2015
    • Status Completed works
    • Type Business Centers / Corporate Headquarters
    Archilovers On Instagram
    Lovers 9 users