Pond Street

London / United Kingdom / 2012

0
0 Love 441 Visits Published

This extension and remodeling of a Grade II listed Georgian townhouse rejects a traditional brick extension in favour of a more contemporary design, thereby providing greater interest and allowing the extension to read clearly as a separate yet sympathetic addition.


At ground floor level, a spacious kitchen and dining area enjoys uninterrupted views into the garden. Below, a cramped cellar has been enlarged to create a high-spec family room and office space alongside a new garden terrace.


The “glazed box” approach plays with the character of the extension: a copper mesh placed within the glazing units lends it an orange-brown tint, referencing not only the red brick of the original house but also the copper eaves of a new garden pavilion.


Elsewhere the existing spaces were restored, redecorated and updated. Timber panelling was restored, contemporary fixtures and fittings sensitively introduced, and spaces opened up where possible to create a more liveable environment.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This extension and remodeling of a Grade II listed Georgian townhouse rejects a traditional brick extension in favour of a more contemporary design, thereby providing greater interest and allowing the extension to read clearly as a separate yet sympathetic addition. At ground floor level, a spacious kitchen and dining area enjoys uninterrupted views into the garden. Below, a cramped cellar has been enlarged to create a high-spec family room and office space alongside a new garden terrace. The...

    Project details
    • Year 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram