Advertising Agency "Zum goldenen Hirschen"

Remodelling and expansion Frankfurt am Main / Germany / 2015

1
1 Love 836 Visits Published

In an old storage building at the eastern part of Frankfurt the communication and marketing agency "Zum Goldenen Hirschen" was given the option to move into a new environment. 25 staff should be offered an open office structure at a ground space of some 480 m². Furthermore, a separate meeting room was to be planned.


The objective was to conserve, on the one hand, the specific industrial environment and, on the other hand, the open space supported by modern design elements. The central axis in west-eastern direction starts at the lowest point of the floor, opens and enlightens the spacious area. Right and left of the axis working areas will be established. The second significant axis follows the north-south direction and, crosses the main axis in its middle. At this point, the creative department of the agency is residing. At the end of the central axis of access there is an informal meeting areal.


In order to emphasize the structural layout and design specifics of the room two large work benches mark the creative section which provide sufficient working space for six staff. At the end of each bench is an informal area for business meetings or spontaneous brainstorming sessions. The free-hanging shelves, located between the pillars, divide the room, however, without splitting same.


Above the work tables in the creative section sculptural lighting, made of so called "Sauerkraut"-plates, were installed. In addition to acoustic effects the plates emphazise the importance of the north-south axis. Behind the hoist, in the remaining area, a focus room separated by a glass wall was created.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    In an old storage building at the eastern part of Frankfurt the communication and marketing agency "Zum Goldenen Hirschen" was given the option to move into a new environment. 25 staff should be offered an open office structure at a ground space of some 480 m². Furthermore, a separate meeting room was to be planned. The objective was to conserve, on the one hand, the specific industrial environment and, on the other hand, the open space supported by modern design elements. The central...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Main structure Mixed structure
    • Client Zum goldenen Hirschen Frankfurt
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Offices/studios / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users