GDC_KreativLAB

Re-construction and modernization of a logistics centre from the early 1990s Niedernberg / Germany / 2014

2
2 Love 716 Visits Published

A former logistics centre was to be transformed into a new and more efficient working environment. Gries Deco Company GmbH required the establishment of office premises and a spaceous creative area. In consequence, our design idea was to match the functional skeleton construction made of reinforced concrete with modern and individualistic design elements.


By following this idea, three volume structures are to form an ensemble within the central axis of the 2nd floor. The structures divide the total area of 3,250 m2 into two design areas and comprise two creative labs at the northern and southern end, respectively, as well as an ID:pool in the centre. The outer wall of the creative labs were covered by pure wooden boards that form a relief due to the distinctive thickness of the boards.

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A former logistics centre was to be transformed into a new and more efficient working environment. Gries Deco Company GmbH required the establishment of office premises and a spaceous creative area. In consequence, our design idea was to match the functional skeleton construction made of reinforced concrete with modern and individualistic design elements. By following this idea, three volume structures are to form an ensemble within the central axis of the 2nd floor. The structures divide the...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Main structure Wood
    • Client Gries Deco Company GmbH
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings / Offices/studios / Showrooms/Shops / Interior Design / Custom Furniture
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users