SCAPE

Montpellier / France / 2015

11
11 Love 1,308 Visits Published

For the 10 years of the Festival of Lively Architecture the main pavilion takes place at central plaza of hotel saint come. This key point is the main backdrop and information point for this year’s festivities.


 It seemed important to use the differents elements that punctuate the courtyard as a basis for the overall development of the pavilion's shape. Begining from the ground, the pavilion unfolds in a multitude of random steps that can serve for visitors as reading spaces, relaxation places or stages for the various events that take place during the Festival.


The pavilion includes old columns from the plaza that to create its shape. The soil becomes roof and the interiority form a large reception area for the public. Because of its shape and generosity, that interiority intrigue. Consisting of informatives walls with maps and other materials related to the festival, this space becomes a place of informations and meetings around the Festival.


The structure is made of wood, like the entire pavilon. The aim was to create a real contrast between the inside and the envelope.


 Inside the atmosphere is very bright and welcoming in order to provide an information point for visitors. The outer materiality is directly related to the courtyard. The pavilion is in opposition between the context, privileging dark tones and sharp angles. The outer envelopel is made of medium tinted in the mass, in order to create a dark mat and powerful material in order to support the majesty of the place.


Scape is positioned as a guest in the heart of the plazza full of history, it converses with the elements and uses contrasts to question space.

11 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    For the 10 years of the Festival of Lively Architecture the main pavilion takes place at central plaza of hotel saint come. This key point is the main backdrop and information point for this year’s festivities.  It seemed important to use the differents elements that punctuate the courtyard as a basis for the overall development of the pavilion's shape. Begining from the ground, the pavilion unfolds in a multitude of random steps that can serve for visitors as reading spaces,...

    Project details
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users