Plateau central des urgences

Centre hospitalier Intercommunal de Créteil Créteil / France / 2014

0
0 Love 492 Visits Published

ArchiDesignClub Award 2015


Set on a sloping, narrow, highly constrained plot, the new
emergency unit at Créteil Hospital presents a tightly controlled
design with simple volumes and a range of different scales,
levels of transparency and views over the hillsides of the Marne.
Preserving the existing circulations of the hospital, which consists
of a series of pavilions with a number of extensions, the new
facility rises to the challenge of building on an occupied site to
improve the operation of the hospital complex and to redistribute
the entire site by providing shared visitor access points, patient
access points, and logistical connexions.


 


 

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    ArchiDesignClub Award 2015 Set on a sloping, narrow, highly constrained plot, the newemergency unit at Créteil Hospital presents a tightly controlleddesign with simple volumes and a range of different scales,levels of transparency and views over the hillsides of the Marne.Preserving the existing circulations of the hospital, which consistsof a series of pavilions with a number of extensions, the newfacility rises to the challenge of building on an occupied site toimprove the operation...

    Project details
    • Year 2014
    • Client CHI de Créteil
    • Status Completed works
    • Type Hospitals, private clinics
    Archilovers On Instagram