KALORIAS CLUB

KALORIAS CLUB Children dressing room Linda-a-Velha / Portugal / 2014

2
2 Love 1,671 Visits Published

As part of the Health Club Kalorias refurbishment in Linda-a-Velha, outskirts of Lisbon, the Children dressing rooms have undergone an extensive intervention, not only in the functional layout as in its aesthetic image.


Due to the change of use of some spaces and the replacement of existing functions to other areas, the available space enabled us to refurbish the entire dressing rooms, creating new areas with clear separate functions, such as dressing, showering and toilets. All this in order to respond to the increasing of child users.


The undertaken constructive intervention was as far as the essential to define the different program areas, keeping as much as possible the existing structure of the building and taking advantage of it to define our design proposal. You might notice the existing skylights, which are maintained and have become central elements of the refurbished spaces. One of the programmatic requirements established the increase of the changing rooms’ user capacity.


On a conceptual level the aesthetic language strategy reflects a simple approach, supported by a chromatic study in order to identify the different spaces and users. The introduction of geometric shapes in the passageways and the color walls contribute to the vitality and identity of the all scenario, resulting in an energetic and playful environment.


 

2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    As part of the Health Club Kalorias refurbishment in Linda-a-Velha, outskirts of Lisbon, the Children dressing rooms have undergone an extensive intervention, not only in the functional layout as in its aesthetic image. Due to the change of use of some spaces and the replacement of existing functions to other areas, the available space enabled us to refurbish the entire dressing rooms, creating new areas with clear separate functions, such as dressing, showering and toilets. All...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2014
    • Client Salgado e Vaz, Lda
    • Status Completed works
    • Type Fitness Centres / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users