Casa del Marmista

Structural and deep energy retrofit for single-family private residence near Correggio (RE), Italy.  Correggio / Italy

0
0 Love 622 Visits Published

This project is a retrofit of a three story building, where the ground floor is a warehouse and the top floor is an unfinished attic. The ground floor will be maintained unconditioned as a work space. The first floor will become a single-family residence. And the attic will remain unconditioned. This was a particular building envelope design because the conditioned space is effectively "floating" between two unconditioned ones. Construction is now underway, and multiple energy certifications are being considered to measure the final envelope performance.

0 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This project is a retrofit of a three story building, where the ground floor is a warehouse and the top floor is an unfinished attic. The ground floor will be maintained unconditioned as a work space. The first floor will become a single-family residence. And the attic will remain unconditioned. This was a particular building envelope design because the conditioned space is effectively "floating" between two unconditioned ones. Construction is now underway, and multiple energy...

    Project details
    • Status Current works
    Archilovers On Instagram