Mock-up room

Rougemont Rougemont / Switzerland / 2013

7
7 Love 938 Visits Published

The project was carried out from the concept of the standard room: a mirrored glass cube , placed in a wooden box opened on a side to the exterior landscape , starts multiple reflections, connecting the interior space of the room with the wonders of the natural environment, the stay in the room provides an inspirational experience of authenticity. A link is thus established between the indoors and the outdoors.
The sense of well-being one receives in the room is enhanced by the comfort of the space itself
and by the proportions of its simple and pure forms, the careful choice of materials, finishes,
equipment.
The traditional alpine timber framed walls have been designed following a contemporary reinterpretation, with horizontal and vertical flush planks combined in a neoclassical design,
enhanced by the wooden tray ceiling, with integrated indirect lighting system.
The presence of the wood is balanced by the lightness of the surfaces of the shower box in a
mirror brown Antelio, as well as by other materials that complement the warm, discrete layout of
the room.
The brown leather of the upholstered headboard is repeated on the doors of the two cabinet under the desk and on the edge of the curtain; the natural fabrics of bed, chair and curtains are earthy and sandy tones, as well as the rough-textured plaster finish Terra del Brenta on the wall.
The clean lines of the bathroom renew the sense of harmony .
The wooden furnitures are paired with the marble top in Pietra di Corinto, with the black ceramic
coatings; the glass elements of the doors, the backlit mirror and the steel chrome surfaces of the custom designed taps reflect the whole and add some shine.

7 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project was carried out from the concept of the standard room: a mirrored glass cube , placed in a wooden box opened on a side to the exterior landscape , starts multiple reflections, connecting the interior space of the room with the wonders of the natural environment, the stay in the room provides an inspirational experience of authenticity. A link is thus established between the indoors and the outdoors.The sense of well-being one receives in the room is enhanced by the comfort of the...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2013
    • Client Andresen Hotels
    • Contractor IHD Interior Haut Design
    • Status Temporary works
    • Type Hotel/Resorts / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Furniture design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 7 users