São Victor Lofts

Porto / Portugal / 2015

35
35 Love 3,706 Visits Published

A2OFFICE®
Architecture and Coordination: Alberto Dias Ribeiro
Collaboration (Previous Study): Ana Fareleira


General Contractor: Paulo Bessa, Lda.
Construction Management: AZU


Photography: © AL.MA



This project presents a rehabilitation of an 19th century old building with an unusual triangle-shaped planimetry, with an deployment area of only 52m², following a housing program consisting of 4 lofts in open space.
This condition has determined much of the interior spatial organization solution, where a new staircase plays a major role.
The facade colors have been restored, with new frames. The wooden structure of the floors was maintained and strengthened.
Upstairs, the original volumetry of the building was restored, revealing a small terrace that crowns the intervention.

35 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    A2OFFICE® Architecture and Coordination: Alberto Dias RibeiroCollaboration (Previous Study): Ana Fareleira General Contractor: Paulo Bessa, Lda.Construction Management: AZU Photography: © AL.MA This project presents a rehabilitation of an 19th century old building with an unusual triangle-shaped planimetry, with an deployment area of only 52m², following a housing program consisting of 4 lofts in open space.This condition has determined much of the interior spatial organization...

    Project details
    • Year 2015
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2015
    • Main structure Wood
    • Contractor Paulo Bessa, Lda
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Multi-family residence / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 35 users