West Village Townhouse

New York / United States / 2013

82
82 Love 6,482 Visits Published

A sophisticated palette of materials including white-washed wood floors, tinted concrete, and white onyx provides a gallery-like setting for the client’s modern art collection. The excavated rear yard, wrapped with a Living Wall, creates an outdoor room connecting the two public floors. A walk-on skylight bathes the Master Bath shower in light.


The gut renovation of the townhouse afforded the freedom to maximize natural light and create direct visual and physical connections to green spaces. The excavated rear yard, wrapped with a living wall, creates an outdoor room connecting the two public floors. The bottom half of the rear façade was removed and replaced with full-height glass doors. The walk-on skylight at the Master Bathroom provides a visual connection to the new Roof Garden above. Slatted wood rails and rain screens tie the garden spaces together and provide a structure for growing plants.

82 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    A sophisticated palette of materials including white-washed wood floors, tinted concrete, and white onyx provides a gallery-like setting for the client’s modern art collection. The excavated rear yard, wrapped with a Living Wall, creates an outdoor room connecting the two public floors. A walk-on skylight bathes the Master Bath shower in light. The gut renovation of the townhouse afforded the freedom to maximize natural light and create direct visual and physical connections to green...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Contractor J. Kane Contracting Corp
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 82 users