PALLARS LOFT

Poble Nou / Spain / 2012

5
5 Love 734 Visits Published

Conversion of a former industrial unit inside a 1970´s building. Even not an old building, we wanted to treat the refurbishment as a restauration project. The concrete structure has been made visible again, and the original terrazzo tiles were restored. A new platform was insterted to match the terrace level. Furthermore a new facade to create cinematic views onto Poble Nou and the sea. 


The basic functions like bathroom, kitchen, living, and sleeping are arranged next to this facade, creating a more cosy feeling inside this vast open space. 


The rest of the space is in constant change, and give the loft a playful character. Installations are partly exposed, and sockets along the ceiling allow quick changes of lights in the ceiling. 


 


 

5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Conversion of a former industrial unit inside a 1970´s building. Even not an old building, we wanted to treat the refurbishment as a restauration project. The concrete structure has been made visible again, and the original terrazzo tiles were restored. A new platform was insterted to match the terrace level. Furthermore a new facade to create cinematic views onto Poble Nou and the sea.  The basic functions like bathroom, kitchen, living, and sleeping are arranged next to...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2011
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users