Espace Bienvenüe

Paris-Est Scientific and Technical Pole Marne-la-Vallée / France / 2014

50
50 Love 5,780 Visits Published

In an extension to the green belt of the university campus, this building, combined with landscaping, constitutes a major public space in the new town. The creation of an undulating landscape contrasts with the flatness of the site, resulting in the huge green expanse of serene parkland. The architecture is in osmosis with the surroundings, which spread out in a panoramic view from the “green” roof terrace. The design of the laboratories dedicated to environmental research and science is thus perfectly attuned to the work performed in them.

50 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    In an extension to the green belt of the university campus, this building, combined with landscaping, constitutes a major public space in the new town. The creation of an undulating landscape contrasts with the flatness of the site, resulting in the huge green expanse of serene parkland. The architecture is in osmosis with the surroundings, which spread out in a panoramic view from the “green” roof terrace. The design of the laboratories dedicated to environmental research and...

    Project details
    • Year 2014
    • Work finished in 2014
    • Client Ministry of Ecology, Sustainable Development and Energy – Property and Housing actiondelegation
    • Status Completed works
    • Type Research Centres/Labs
    Archilovers On Instagram
    Lovers 50 users