GP Mountain House

Hohenthurn / Austria / 2010

5
5 Love 1,277 Visits Published

Project of a detached holiday house on the slope of a hill in Hohenthurn, Austria.


The project is aimed at complying with the type of a mountain house for both design and materials used.


The volume stretches east to west parallel to the contour line and lies on a reinforced concrete basement, which makes the building foundations and underground floor.


The masonry is made of reinforced concrete walls and a hardwood frame coated with typical local wooden tiles.


The saddle roof too is coated with the same tiling method, so that the roof and perimeter walls look like a whole surface.         


The south-facing protruding balcony overlooking the mountains emphasizes that the building entertains a direct relation with the landscape, and becomes an extension to it. Also, a large chimney anchored to the ground makes a relevant landmark in the landscape.


Distinctive features of the project are the full-height window openings, which protrude southwards with their aluminium-coated frames.


 

5 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Project of a detached holiday house on the slope of a hill in Hohenthurn, Austria. The project is aimed at complying with the type of a mountain house for both design and materials used. The volume stretches east to west parallel to the contour line and lies on a reinforced concrete basement, which makes the building foundations and underground floor. The masonry is made of reinforced concrete walls and a hardwood frame coated with typical local wooden tiles. The saddle roof too is coated...

    Project details
    • Year 2010
    • Work finished in 2010
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users