Apartment for a graphic designer

Brixen / Italy / 2014

64
64 Love 7,998 Visits Published

Close to the center, located in Brixen's Goethestrasse, the interior design office beainteriors designed the interiors of a small loft apartment for a graphic designer and his partner. With only 51 sqm of living space and very high pointed ceilings, it was a challenge to design a floor plan in order to create as much living and storage space as possible. Through a successful arrangement, the designers managed to create an open and comfortable ambience. From the access at a lower level, a staircase leads to the actual loft. Thanks to the doubling of the first steps, additional space for shoes has been created already in the entrance area. The living floor is divided into a sleeping area, a dining area with kitchen, a mini office, and a living room as well as bathroom and toilet. The various rooms are arranged in an open floor plan and are connected by very short paths. The interior designers divided some zones through floor to ceiling cabinets, in order to gain room but also to guarantee a minimum level of intimacy and retreat for the couple. The attic appears larger than it is, thanks to cabinet surfaces covered with large mirrors and to numerous existing skylights, which bathe the apartment in natural light. The lighting concept supports the design idea and wider space is created by deliberately set islands of light. An interesting contrast to the wooden surfaces and the white interior are the graphic details, which bear the signature of the owner.


 


[DE]  


Zentrumsnah, in der Brixner Goethestrasse gelegen, entwarf das Innenarchitekturbüro beainteriors die Einrichtung einer Dachwohnung für einen Graphiker und seine Partnerin. Mit lediglich 51qm Wohnfläche und sehr hohen, spitzen Dachflächen galt es den Grundriss geschickt zu gestalten um möglichst viel Wohn- und Stauraum zu schaffen. Durch eine gelungene Anordnung kreierten die Designer ein offenes und wohnliches Ambiente. Über den Zugang im unteren Geschoss  führt eine Treppe in die eigentliche Dachwohnung. Durch das Aufdoppeln der ersten Treppenstufen wird bereits im Eingangsbereich zusätzlicher Raum und Ordnung geschaffen. Das Wohngeschoss unterteilt sich in einen Schlafbereich, eine Essecke mit Küche, einem Mini-Office sowie einem Wohnbereich, ein Bad und WC. Die einzelnen Räume sind offen gestaltet und durch sehr kurze Wege miteinander verbunden. Die Innenarchitekten teilen die einzelnen Zonen teilweise durch raumhohe Schränke voneinander ab um ein Mindestmaß an Intimität und Rückzugsmöglichkeit für das Paar zu schaffen. Optisch großzügig wirkt die Mansarde durch das Verspiegeln der Schrankoberflächen und durch die zahlreichen  bereits bestehenden Oberlichter, die das Appartement in natürliches Licht tauchen. Das Beleuchtungskonzept unterstützt die Einrichtungsidee und schafft Großzügigkeit durch gezielt gesetzte Lichtinseln. Einen interessanten Kontrast zu den Holzoberflächen und dem weißen Interior schaffen die graphischen Details, in denen sich die Handschrift des Eigentümers widerspiegeln.


 


[IT]  


Bressanone, in vicinanza del centro, beainteriors ha progettato gli interni di un appartamento mansardato per un grafico e la sua compagna. Con soli 51 mq di spazio abitabile e un altissimo tetto aguzzo, è stato necessario modificare la pianta in modo da sfruttare il massimo di superficie abitabile. Attraverso una sistemazione molto riuscita, i designer hanno potuto creare un ambiente aperto e confortevole. Tramite una scala al piano inferiore si accede all’appartamento vero e proprio nel sottotetto. Grazie al raddoppio dei primi gradini, già nella zona d’ingresso è stato creato spazio in più per le scarpe. Il piano abitativo si divide in zona notte, zona pranzo con cucina, mini ufficio e soggiorno, bagno e toilette. I singoli vani sono a pianta aperta e collegati da percorsi brevissimi. Gli interior designers hanno diviso le singole zone utilizzando armadi a tutta altezza, per guadagnare spazio ma anche per garantire un minimo d’intimità e spazio privato per la coppia. Attraverso superfici specchiate e grazie ai numerosi lucernari esistenti che inondano l'appartamento di luce naturale, la mansarda risulta otticamente più ampia. Il progetto d’illuminazione segue e sottolinea l'idea alla base del progetto, creando ampie e mirate isole di luce. Contrasti interessanti con l'interno bianco e le superfici di legno vengono dati dai dettagli grafici, a cura del proprietario.

64 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Close to the center, located in Brixen's Goethestrasse, the interior design office beainteriors designed the interiors of a small loft apartment for a graphic designer and his partner. With only 51 sqm of living space and very high pointed ceilings, it was a challenge to design a floor plan in order to create as much living and storage space as possible. Through a successful arrangement, the designers managed to create an open and comfortable ambience. From the access at a lower level, a...

    Project details
    • Year 2014
    • Work started in 2014
    • Work finished in 2014
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 64 users