Collider Activity Center

Walltopia Competition Sofia / Bulgaria / 2013

11
11 Love 937 Visits Published
The designed building faces the street with its smooth curve. It is inspired by rock crystal carved by the movement of water which flows into folded mountain glaciers. The gray contour of the wave stands against the sky and the green park. The edifice makes eyes to move over its contours and evoke a sense of movement. The slopped concrete wall aimed upwards reflects in water surface below. It is also perforated by small and large openings dancing in certain rhythm. Curved zinc roof is pierced by green terraces, which bring light and create good mood to visitors. Sight passes through the glass wall and offers a view to people moving inside and outside the edifice. People cross the folded edges of the park, enter into the narrow alleys and reach their desired sports or recreation place. The large climbing walls area takes up the entire height of the building. Suspended roof bar is integrated in it. Multifunctional hall, Funtopia, Administration, Coffee shop, vertical communications and bathrooms are designed at four levels in the rest of the building volume. Administration offices not only look towards the facades, but inner landscape garden as well. In half-sunken basement are designed changing rooms, fitness, spa and restaurant faced to pool and park. Park as an integral part of the building is designed on two levels with grid of alleys that are leading to the pools, playgrounds, open stages and other entertainment. That Activity Center has its own life, its own motion and its own emotion.
11 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The designed building faces the street with its smooth curve. It is inspired by rock crystal carved by the movement of water which flows into folded mountain glaciers. The gray contour of the wave stands against the sky and the green park. The edifice makes eyes to move over its contours and evoke a sense of movement. The slopped concrete wall aimed upwards reflects in water surface below. It is also perforated by small and large openings dancing in certain rhythm. Curved zinc roof is pierced...

    Project details
    • Year 2013
    • Main structure Mixed structure
    • Client Walltopia
    • Status Competition works
    • Type Sports Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users