Clayton Street

San Francisco / United States / 2013

147
147 Love 15,355 Visits Published
This 19th century flat in San Francisco’s Haight Ashbury neighborhood had been extensively remodeled in the 1960’s, resulting in an eclectic mix of Victorian details and quirky California Hippie interventions. The 2008 renovation celebrated this unique combination, while incorporating more natural light and enhancing the flow of space to better suit contemporary life. 

A double story space forms the heart of the residence and connects the two levels. A solid, butcher-block stairway and bridge connect the public living space on the entry floor to the more private sleeping quarters on the upper level. Roof dormers were added to accommodate a bathroom and offer sweeping views of the city. The stair and bridge were built by recycling floorboards from the existing attic floor and contribute to the ethos of this former hippie flat. A hand-made wooden longboard-like swing hangs from the bridge as a contribution to this quirky family home.
147 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    This 19th century flat in San Francisco’s Haight Ashbury neighborhood had been extensively remodeled in the 1960’s, resulting in an eclectic mix of Victorian details and quirky California Hippie interventions. The 2008 renovation celebrated this unique combination, while incorporating more natural light and enhancing the flow of space to better suit contemporary life. 

A double story space forms the heart of the residence and connects the two levels. A solid, butcher-block stairway and bridge...

    Project details
    • Year 2013
    • Work finished in 2013
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 147 users