Polygon Studio | Jeffery S. Poss Architect

Lake George / United States / 2013

11
11 Love 2,066 Visits Published
The owners of a steep lakefront residential property wanted a small studio that could serve for making sculpture and accommodating guests. The form of the building reflects these two functions. The sculpture studio on the ground floor has both a large vertical light-filled space, as well as a lower service zone tucked under the loft. The guest loft above forms its own gabled volume and pronounced deck. The result is a series of very distinct yet interconnected spaces. The studio is located at the highest point of the property, along an access road that forms the western boundary. The guest space is at the pinnacle of the site, 130 steps up from the water’s edge. This vista allows elevated tree-filtered views of Lake George. The exterior cladding references Adirondack rural vernacular and helps emphasize the spatial conception. Galvanized steel siding wraps the gables and north end. Locally milled red cedar covers the polygonal east and west sides. The cedar is reintroduced on the interior to create a warm and aromatic environment.
11 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The owners of a steep lakefront residential property wanted a small studio that could serve for making sculpture and accommodating guests. The form of the building reflects these two functions. The sculpture studio on the ground floor has both a large vertical light-filled space, as well as a lower service zone tucked under the loft. The guest loft above forms its own gabled volume and pronounced deck. The result is a series of very distinct yet interconnected spaces. The studio is...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2013
    • Client Kamran Fallahpour + Suzanne Kazemian Falla
    • Status Completed works
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users