Pinetree house | Han van der Stap

Yangpyeong-gun / South Korea / 2006

1
1 Love 1,139 Visits Published
Located N.E. of Seoul at about 400 meter above sea level, surrounded by mountains, the site has an important 16 % slope. The beautiful landscape has soft curved mountain tops covered with tall pine trees, big rocks and a stream nearby. The dominant site views are the mountains East and the city with Han River far South The project respects the natural character of the site. The interaction between abstract form and nature enhances the beauty of both. No tree has been cut. The building has two floors and a basement. The interior space is modulated following a rhythm of solid and void according to function and character. The master bedroom is private and closed. The dinning room is open to the balcony. Kitchen, utility, entrance form a transition in the center of the house. The living room has a panoramic view and is vertical connected to the second floor. The layered spaces create a rich variety of sequences, changing at each moment of the day and season . The light and volume gives a sense of time and geographic location that are important in our daily life.
1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Located N.E. of Seoul at about 400 meter above sea level, surrounded by mountains, the site has an important 16 % slope. The beautiful landscape has soft curved mountain tops covered with tall pine trees, big rocks and a stream nearby. The dominant site views are the mountains East and the city with Han River far South The project respects the natural character of the site. The interaction between abstract form and nature enhances the beauty of both. No tree has been cut. The building has two...

    Project details
    • Year 2006
    • Client private
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Interior Design
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users