Las Lomas j4

Cerro Azul / Peru / 2012

5
5 Love 885 Visits Published
We were faced with a plot of land shaped as a quarter of a circumference that had a height difference of 5.50 meters on the curved side. This side has a privileged view of the sea. In addition, we were conditioned by the construction regulations which enabled us to build two terraced levels. The project is based upon two containers, which have been cut, in order to adopt a “mineral” form. These different volumes have been designed to overhang in order to avoid the use of great contention walls and to create useful spaces beneath them. They also define the entrance to the house. The first volume, located at the highest point of the plot, hosts the main bedroom and has a one level. The second volume, located at the lowest height, has two floors, beneath of which the parking area situated. Access to the house is through a slopped garden that leads to the entrance hall, space which articulates both volumes. It takes us to the more intimate area of the entrance level and to the stairs. Through the stairs we reach, in first place, the main bedroom and then the social area of the house, located at the highest height level. Due to the existing coast regulations all exterior walls are painted white and contention walls are veneered with concrete tiles. Frameworks have been finished in a steel blue look. TECHNICAL DATA Location: Fila J, Lote 4; Urb. Lomas del Mar, Lima, Perú Land area: 255.96 m² Built area: 279.58 m² Nº of floors: 02 Architecture: VERTICE ARQUITECTOS S.A.C. Arq. Luis Miguel Becerra de la Fuente Arq. Hernani Canessa Lohmann Arq. Sandro Moro Miranda
5 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    We were faced with a plot of land shaped as a quarter of a circumference that had a height difference of 5.50 meters on the curved side. This side has a privileged view of the sea. In addition, we were conditioned by the construction regulations which enabled us to build two terraced levels. The project is based upon two containers, which have been cut, in order to adopt a “mineral” form. These different volumes have been designed to overhang in order to avoid the use of great contention walls...

    Project details
    • Year 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 5 users