Hiroshima: Suppose Design Office's House in Yagi project

The use of wood and the entrance garden lighten the concrete structure

by Malcolm Clark
3
3 Love 2149 Visits

House in Yagi, designed by Japanese architects suppose design office, is located inside a narrow area close to a small stream in Hiroshima. A structure made entirely of reinforced concrete contains a double-height lobby, above which there is an entire floor used as a living area.

The entrance lobby is designed like a garden, with a tree planted in the centre, generating a sharp contrast with the rest of the home.

From here a narrow staircase leads to the upper level, then, to the living area, where the massiveness of the reinforced concrete is lightened by plywood dividers and wooden furnishings.

A sliding glass door acts as a thermal barrier, while allowing the passage of natural light through large regular shaped windows, cut on the façades of the building.

Comments
    comment
    user
    Author
    References
    House in Yagi 74

    House in Yagi

    Hiroshima / Japan / 2012