Olarra’s winery visitor’s center

Logroño / Spain / 2010

25
25 Love 3,983 Visits Published
Located within the overwhelming concrete structure of an industrial building, the aim of the project was to design Olarra’s winery visitor’s center within its existing atrium space. Far from establishing any rivalry with its powerful setting, our proposal seeks to engage in a playful relationship with the existing structure while adding the smells and tastes of the world of Olarra’s excellent wines. Formally, the atrium has a hexagonal shape, an aspect which has been reinforced by the new project. At ground level, the program includes a shopping area, a degustation space, and an exhibition space; a staircase located at the axis of it all link these spaces with the upper level under a glass surface composed of various glassed volumes which evoke the colors of wine and provide for a very unique light quality. At the upper level, a wine tasting area, a conference room and various office spaces are organized around the top of the above mentioned colorful glass volumes. [ES] Centro de visitas Bodegas Olarra Situado bajo la imponente estructura de hormigón de un edificio industrial, el objetivo principal del proyecto consistía en el diseño de un centro para visitas en el interior del atrio del edificio. Lejos de generar un enfrentamiento o rivalidad con la poderosa estructura existente, la propuesta arquitectónica busca entablar una relación activa con dicha estructura, añadiendo los aromas y sabores de los excelentes vinos de Bodegas Olarra. Formalmente, el atrio cuenta con una planta hexagonal que ha sido reafirmada con el nuevo proyecto. A nivel de acceso, el programa incluye un espacio destinado a tienda, un área de degustación, y un amplio espacio expositivo. Una escalera situada en el eje de la intervención une la planta de acceso con la superior a través de la configuración de unos volúmenes de vidrio de suaves tonalidades que evocan los colores del vino y otorgan al conjunto una luz única. En el espacio superior, por su parte, se sitúan espacio destinados a la cata de vinos, una sala de conferencias, y varios espacios destinados a oficinas y reuniones, todos ellos organizados alrededor de los volúmenes de vidrio mencionados anteriormente.
25 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Located within the overwhelming concrete structure of an industrial building, the aim of the project was to design Olarra’s winery visitor’s center within its existing atrium space. Far from establishing any rivalry with its powerful setting, our proposal seeks to engage in a playful relationship with the existing structure while adding the smells and tastes of the world of Olarra’s excellent wines. Formally, the atrium has a hexagonal shape, an aspect which has been reinforced by the new...

    Project details
    • Year 2010
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2010
    • Client BODEGAS OLARRA S.A.
    • Contractor CONHERCO
    • Status Completed works
    • Type Pubs/Wineries
    • Websitehttp://www.bodegasolarra.es
    Archilovers On Instagram
    Lovers 25 users