GP practice

Tongeren / Belgium / 2011

23
23 Love 2,945 Visits Published
The client wanted a consultancy space at home. The farmhouse itself is a typical courtyard farm. In order to protect privacy, and also to avoid creating a door in the rather blank outer walls, we opted for a brick gate, behind which a contemporary framework was constructed internally. The actual practice is a glass box, which is detached and separate from the barn. The barn, the old walls, earthen floor, clay work, and glass roof tiles form an extraordinary setting for a practice that wants to distinguish itself. From the outside, the practice is indicated by a subtly inwrought red cross – no more, no less.
23 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The client wanted a consultancy space at home. The farmhouse itself is a typical courtyard farm. In order to protect privacy, and also to avoid creating a door in the rather blank outer walls, we opted for a brick gate, behind which a contemporary framework was constructed internally. The actual practice is a glass box, which is detached and separate from the barn. The barn, the old walls, earthen floor, clay work, and glass roof tiles form an extraordinary setting for a practice that wants to...

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2011
    • Status Completed works
    • Type Structural Consolidation / Recovery of industrial buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 23 users