Multipurpose Pavilion in Viana do Castelo

Viana do Castelo / Portugal / 2004

11
11 Love 2,234 Visits Published
The building is implanted in the zone foreseen in the plan, aligned in the south side with one of the buildings projected by Architect Fernando Távora. In front of the North elevation it is foreseen an arborized square with alleys that mark the entries of the Pavilion. In this square will exist a slope that will make the access to level -1. Formally the building is defined by a table where an aluminium box and every necessary equipments to the function of the diferent activities promoted in it's interior will be placed. The whole image intends to be associated with the naval architecture, existing a relation with the image of the "Gil Eanes" ship. The multipurpose Pavilion will be a space directed to cultural and sport events. The main accesses will be situated in the North and South extremities. The service entrances will be made in the other elevations. It's interior will be ample and permeable, existing the possibility of viewing the sea from the entrance floor. It is pretended that it's transparency will be able to make it as lighter as possible in relation to the other buildings.
11 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The building is implanted in the zone foreseen in the plan, aligned in the south side with one of the buildings projected by Architect Fernando Távora. In front of the North elevation it is foreseen an arborized square with alleys that mark the entries of the Pavilion. In this square will exist a slope that will make the access to level -1. Formally the building is defined by a table where an aluminium box and every necessary equipments to the function of the diferent activities promoted in...

    Project details
    • Year 2004
    • Client City Hall of Viana do Castelo
    • Cost 12.000.000
    • Status Completed works
    • Type Multi-purpose Cultural Centres
    Archilovers On Instagram
    Lovers 11 users