Arsenal B47

Transformation of a Swiss army building. Valais / Switzerland / 2011

30
30 Love 2,589 Visits Published
The owner of the arsenal wanted to convert this former Swiss army building, constructed during the Second World War, into a habitable space. Architect Ralph Germann’s transformation involved inserting a glass cube into the old structure, an option which meant he didn’t have to touch the patina of the walls, and was able to preserve the roof and some historic details such as the “charge maximum 1500 kg au m2”[maximum load 1500 kg/m2] sign on the wall. Whilst wishing to preserve this testimony to the past, the architect retained only simple materials – noble and solid – including larch, slate, glass and metal. And by interpreting them using clean, pure lines, he has given the chalet a timeless feel. To avoid sliding into an atmosphere of austerity, Ralph Germann has added an unexpected touch of colour behind the cloakroom door: a bold shade of fuchsia. This design, functional above all else, places the emphasis on light and space. To achieve the second, the architect has designed another cube – but in wood this time. Set within the heart of the glass structure, it houses the WCs, cupboards, and even the bed, which folds up when not in use. This optimises space in this area, which measures only 49 m2. A large picture window – that can be concealed or revealed thanks to double wooden doors – and a long, horizontal window ensure excellent lighting. Photos: Lionel Henriod, Photo stylist: Patricia Schmid
30 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The owner of the arsenal wanted to convert this former Swiss army building, constructed during the Second World War, into a habitable space. Architect Ralph Germann’s transformation involved inserting a glass cube into the old structure, an option which meant he didn’t have to touch the patina of the walls, and was able to preserve the roof and some historic details such as the “charge maximum 1500 kg au m2”[maximum load 1500 kg/m2] sign on the wall. Whilst wishing to preserve this testimony...

    Project details
    • Year 2011
    • Status Completed works
    • Type Country houses/cottages
    Archilovers On Instagram
    Lovers 30 users