Future Reception - Sensory Room

London / United Kingdom / 2013

3
3 Love 925 Visits Published
Step into the office and you will enter into a sensory experience to remove you from the city, momentarily transporting you, with each of your senses, through a window of the world. Scents, sounds and projection, on both vertical and horizontal surfaces, will play an equal role enhancing the space to provide subtle touch and further dimension to the space. Self check-in devices raised up on pedestals allow for an independent arrival, amongst the backdrop of visual wall, allowing the passenger to wait for as little of as long as they wish. As a visitor the floor acts as the guide as soon as your pedestal rises, providing a greeting before directing you to your preferred destination. As an employee you swipe and in return, if you so wish, are given a snap shot of information, your first meeting, a reminder or just a good morning! The room will be tailored to the needs of the agency; the platform will be adaptable and interchangeable, allowing different environments and themes to be experienced. Installations, news, or marketing could also be considered. The ultimate goal is to give an experience to both staff and clients that will be memorable, leave a lasting impression, as well as a stimulating introduction.
3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Step into the office and you will enter into a sensory experience to remove you from the city, momentarily transporting you, with each of your senses, through a window of the world. Scents, sounds and projection, on both vertical and horizontal surfaces, will play an equal role enhancing the space to provide subtle touch and further dimension to the space. Self check-in devices raised up on pedestals allow for an independent arrival, amongst the backdrop of visual wall, allowing the passenger...

    Project details
    • Year 2013
    • Status Competition works
    • Type Office Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users