House in Piacenza

Piacenza / Italy / 2013

64
64 Love 7,895 Visits Published
One of the latest work of David Dolcini, with the Architects Simona Cerutti and Pietro Manfredi, is an apartment in the city center of Piacenca (Italy). The apartment, initially built in the earliest 90’s on an ancient church structure, has been renovated and the distribution of the spaces has been redesigned. The new project divides the house in 2 main spaces: the “hospitality area” aimed to the welcome of the guests, and the “private area” aimed to the intimacy, the relax and the rest of the owners of the house. The “hospitality area” includes the entrance, the reading corner, the living room, the kitchen and the terrace. All these spaces thanks to a sliding wooden wall (that occasionally can separate the living room from the kitchen) and the sliding glass wall (that bring to the terrace) are perceived as one big living volume. The “private area”, dislocated around a blind hallway, illuminated by 1W LED spot lights (warm white), includes the master bedroom with its private bathroom and a walk-in closet, 1 bed room, 1 office, the second bath room, and the laundry room. collaboration with: Arch. Simona Cerutti, Arch. Pietro Manfredi
64 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    One of the latest work of David Dolcini, with the Architects Simona Cerutti and Pietro Manfredi, is an apartment in the city center of Piacenca (Italy). The apartment, initially built in the earliest 90’s on an ancient church structure, has been renovated and the distribution of the spaces has been redesigned. The new project divides the house in 2 main spaces: the “hospitality area” aimed to the welcome of the guests, and the “private area” aimed to the intimacy, the relax and the rest of...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 64 users