Belly House

Kyoto / Japan / 2010

28
28 Love 4,055 Visits Published
This project is a house in Kyoto, Japan. There are many laws to restrict externals and the volume of construction. For example, The outside wall should be right-angled, the decided material and color. The roof and Eaves should be decided inclination, shape, material, and color. The volume should be done the set backing below the decided height. So, we led the maximum package from the decided law, and inserted the volume like a large tree in that. In this house, people live while climbing up and down the large tree on inside , come and go in the places like the cave in the trunk and like the terrace that extends to surroundings of the trunk. That is just like that small animals in the forest live while freely coming and going in the lair in the trunk and the surroundings. The lifestyle is not a past lifestyle only moving from the room to the room by the necessity but suitable for animals instinct of human beings because the family can pick out comfortable whereabouts and the sense of distance according to the act , the bystander person, the season and time.
28 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    user
    Enlarge image

    This project is a house in Kyoto, Japan. There are many laws to restrict externals and the volume of construction. For example, The outside wall should be right-angled, the decided material and color. The roof and Eaves should be decided inclination, shape, material, and color. The volume should be done the set backing below the decided height. So, we led the maximum package from the decided law, and inserted the volume like a large tree in that. In this house, people live while climbing up...

    Project details
    • Year 2010
    • Work finished in 2010
    • Main structure Wood
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 28 users