B+L HQ

pharmaceutical corporate office Warsaw / Poland / 2012

31
31 Love 4,998 Visits Published
The project is the Poland headquarters of a large pharmaceutical corporation. The client wanted the office space to highlight the company’s scientific heritage while providing a high quality working environment for its employees. Research labs and contact lenses – the client’s main product – served as our inspiration. White exposed ceilings combined with glass surfaces combine to create a light and transparent space. This seemingly sterile aesthetic is balanced by green walls along the space’s main visual axes and functional solutions which encourage teamwork and relaxation. Curtains not only provide privacy, but also introduce a homey atmosphere thanks to their soft forms. The domes are meant for less formal work meetings. Their high-tech inflatable surfaces invoke the client’s main product – contact lenses. The domes’ internal steel structure provides rigidity and adherence to fire codes. Work spaces are some of the project’s key elements. Each four-person work area invokes the “+” symbol (an element of the company’s logo) and has a small tree in its center. Employees at each area are responsible for watering their tree, which underlines the company’s commitment to team work.
31 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The project is the Poland headquarters of a large pharmaceutical corporation. The client wanted the office space to highlight the company’s scientific heritage while providing a high quality working environment for its employees. Research labs and contact lenses – the client’s main product – served as our inspiration. White exposed ceilings combined with glass surfaces combine to create a light and transparent space. This seemingly sterile aesthetic is balanced by green walls along the space’s...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Bausch and Lomb
    • Status Completed works
    • Type Office Buildings
    Lovers 31 users