Hub Kings Cross

London / United Kingdom / 2012

75
75 Love 5,794 Visits Published
The Hub Kings Cross is part of the global network of Hub coworking spaces, designed to give social entrepreneurs and innovators a place to work, meet, connect and be inspired. After a year of trading, the space wasn’t working well operationally. The Hub Kings Cross wanted to reboot their space to better serve their members, ensuring the space would help foster greater collaboration, a key stated aim of the Hub. TILT ran codesign workshops to engage the Hub staff and members and give them the opportunity to help conceive and develop the design for the space. Elements of the codesign approach allowed members to engage autonomously through day, rather than having to attend a timed workshop, a must for a working, busy space. One of the key challenges with this coworking space was to ensure that it could be used as flexibly as possible allowing it to change and adapt to function as a space for work, meetings and events at different points throughout the day. The rebooted space enabled The Hub to increase its seating capacity by over 30%, increase the number of informal meeting areas, reduce the time required to transition the space for events and ultimately significantly improve the member experience. The new bespoke furniture and updated layout also helped to change the dynamic of the space, improving the flow and movement through the space and allowing for greater social interaction and collaboration between members.
75 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The Hub Kings Cross is part of the global network of Hub coworking spaces, designed to give social entrepreneurs and innovators a place to work, meet, connect and be inspired. After a year of trading, the space wasn’t working well operationally. The Hub Kings Cross wanted to reboot their space to better serve their members, ensuring the space would help foster greater collaboration, a key stated aim of the Hub. TILT ran codesign workshops to engage the Hub staff and members and give them the...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Offices/studios
    Archilovers On Instagram
    Lovers 75 users