House B&N

Madrid / Spain / 2012

20
20 Love 4,549 Visits Published
A-cero presents one of its latest projects of single – family detached house. It is a comprehensive reform of existing home whose owners found the need to reform both externally and internally to update its image. This is a magnificent home originally, but had charged over time both aesthetically and functionally needed a change. The work focuses on two points. Providing housing for renewed external image and create a modern interior full of light. The property is situated on a generously sized plot with a slight slope to the south and heavily wooded with mature garden to have been conserved in the project. Outside intervention is more apparent on the south side, since it is the most visible, clear elevation of the house because in large part it is covered with ivy that has wanted to maintain the property and an adjacent building that houses the garage. In this south facade forms are obtained with aluminum foil. This new look is more modern, more organic following a line with the guidelines undulating forms A-cero studio. In addition to this formal review, also made structural improvements in housing as the expansion of the area of the room and extend the porch leveraging the volumes of the new projections. Inside the change is more substantial and obvious. It is part of a dilapidated housing lacking of light. The access occurs on the top floor where a hall distributes the communication of the stays. This top floor are the bedrooms. A large master bedroom with dressing room and bathroom, and two bedroom suites, one child and one guest. There is also space for an office area open to the hall itself. Also from here down to the ground floor by stairs to which they have been endowed with a sculptural railing turns directly to large living - dining room. In this light large space invaded by the predominance of white on walls and floor, and large windows that lead to the garden, various environments differ. A dining area, another area to watch TV and a reading area with fireplace. Completing this floor the kitchen and service area. All new furniture has been designed by A-cero, except items that already belonged to the property. The proposed white like guiding thread of the interior design project that breaks with some tone brown paint. In the furniture color to follow this guideline chromatic. The bedrooms are designed instead warmer without losing the modern concept. Besides the obvious change resulting from the project can optimize the performance of the result, quality and a very tight budget. [ES] A-cero presenta uno de sus últimos proyectos de vivienda unifamiliar. Se trata de una reforma integral de vivienda existente cuyos propietarios encontraron la necesidad de reformarla tanto exterior como interiormente para actualizar su imagen. Se trata originariamente de una magnífica vivienda, pero que había acusado el paso del tiempo y tanto estética como funcionalmente necesitaba un cambio. La actuación se centra en dos puntos. Dotar a la vivienda de una renovada imagen exterior y crear un ambiente interior moderno lleno de luz. La vivienda se sitúa en una parcela de generosas dimensiones con una ligera pendiente hacia el sur y muy arbolada, con jardín consolidado que se ha respetado en el proyecto. La intervención exterior se aprecia más en la fachada sur, ya que es el alzado más visible y despejado de la vivienda pues en buena parte, la misma está cubierta de hiedra que ha querido mantener la propiedad y una construcción anexa que acoge el garaje. En esta fachada sur se obtienen las formas con láminas de aluminio. Este nuevo aspecto resulta más moderno, siguiendo una línea más orgánica con formas onduladas con las pautas del estudio A-cero. Además de esta revisión formal, también se hacen mejoras estructurales en la vivienda como la ampliación de la superficie del salón y extender el porche aprovechando la volumetría de los nuevos voladizos. En el interior el cambio es más sustancial y evidente. Se parte de una vivienda obsoleta carente de luz. El acceso se produce por la planta alta donde un hall distribuye la comunicación de las estancias. En esta planta superior se sitúan los dormitorios. Un gran dormitorio principal con vestidor y baño, y otros dos dormitorios en suite, uno infantil y otro de invitados. También hay espacio para una zona de despacho abierto al propio hall. También desde aquí se baja a la planta inferior por unas escaleras a las que se les ha dotado de una barandilla escultórica que vuelca directamente al gran salón – comedor. En este gran espacio invadido de luz por el predominio del color blanco tanto en paredes y suelo, y los grandes ventanales que desembocan al jardín, se diferencian varios ambientes. Una zona de comedor, otra zona de ver la televisión y otro espacio de lectura con chimenea. Completan esta planta la cocina y zona de servicio. Todo el nuevo mobiliario ha sido diseñado por A-cero, salvo elementos que ya pertenecían a la propiedad. Se propone el blanco como hilo conductor del proyecto de interiorismo que se rompe con algún tono marrón en pintura. En el mobiliario se respeta esta pauta cromática. Los dormitorios en cambio se conciben más cálidos sin perder el concepto moderno. Además del resultado de cambio evidente, el proyecto consigue optimizar las prestaciones entre el resultado, la calidad y un presupuesto muy ajustado.
20 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    A-cero presents one of its latest projects of single – family detached house. It is a comprehensive reform of existing home whose owners found the need to reform both externally and internally to update its image. This is a magnificent home originally, but had charged over time both aesthetically and functionally needed a change. The work focuses on two points. Providing housing for renewed external image and create a modern interior full of light. The property is situated on a generously...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 20 users