Wohlner Residence

Laguna Beach / United States / 2010

2
2 Love 638 Visits Published
The intimate scale of an existing, 1970’s beach cottage was retained with this renovation and addition. While a new, dynamic spatial configuration is created by the elimination of interior walls and some floor areas. Exterior openings have been modified to maximize expansive ocean views, breezes, natural light and privacy. A vacation home for a family of four including two children, the design responds to the requirement of the owners for flexibility of use. Traditional means of enclosure such as walls and doors are replaced with sliding panels. Interior spaces are connected seamlessly to exterior spaces by pocket doors and a continuity of materials. Travertine, mahogany and Rhine-zinc, gently woven into the composition, root the structure in the seaside terrain and provide spatial synthesis. The openness of the interior spatial plan invites the magnificent play of light upon these surfaces.
2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The intimate scale of an existing, 1970’s beach cottage was retained with this renovation and addition. While a new, dynamic spatial configuration is created by the elimination of interior walls and some floor areas. Exterior openings have been modified to maximize expansive ocean views, breezes, natural light and privacy. A vacation home for a family of four including two children, the design responds to the requirement of the owners for flexibility of use. Traditional means of enclosure such...

    Project details
    • Year 2010
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users