Apartment B.

Turin / Italy / 1989

1
1 Love 2,058 Visits Published
Renovation of an apartment located in the attic of an historic building in the central area of Turin. The considerable height of the intrados of the roof allowed a metal loft to be built which increases the usable surface, modifies the architectural profiles and creates different observation points. Many of the furnishing elements were designed and made by hand for this set up, using contemporary and simple style and materials that contrast with the white walls and black slate floors. Some contemporary furniture balances the modern pieces and the natural steel finish of the bookcase.
1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Renovation of an apartment located in the attic of an historic building in the central area of Turin. The considerable height of the intrados of the roof allowed a metal loft to be built which increases the usable surface, modifies the architectural profiles and creates different observation points. Many of the furnishing elements were designed and made by hand for this set up, using contemporary and simple style and materials that contrast with the white walls and black slate floors. Some...

    Project details
    • Year 1989
    • Work started in 1988
    • Work finished in 1989
    • Main structure Masonry
    • Client Private
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users