Enlargement ITI Colico

Colico / Italy / 2005

2
2 Love 1,391 Visits Published
School complex built in the 1980s, expanded through the addition of a new building wing with clean, simple lines, characterized externally by the structural frame and by the wide, uniform windows. The only central area, set up for community and socialization, through metal walkways accessing the classrooms, favors the light from above permeating to the lower levels captured by the large skylights placed on the roof. The large intermediate polyvalent room, partially underground and located at the end of the new wing, houses the library and auditorium. Using the hill morphology of the land, the design made it possible to avoid building new elevators and safety stairs, reducing the costs. The green roof which reduces the perception of the volumes can be accessed by the metal walkway that serves also as an exit route.
2 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    School complex built in the 1980s, expanded through the addition of a new building wing with clean, simple lines, characterized externally by the structural frame and by the wide, uniform windows. The only central area, set up for community and socialization, through metal walkways accessing the classrooms, favors the light from above permeating to the lower levels captured by the large skylights placed on the roof. The large intermediate polyvalent room, partially underground and located at...

    Project details
    • Year 2005
    • Work started in 2003
    • Work finished in 2005
    • Client Province of Lecco
    • Cost 1.650.000
    • Status Completed works
    • Type Schools/Institutes
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users