San Paolo d'Argon civic center

San Paolo D'argon / Italy / 2004

2
2 Love 1,587 Visits Published
Built in 1898 and originally intended as a kindergarten for the children of the workers of the nearby textile mill, the building has been renovated to convert it into a library and a civic center. The rehabilitation and partial underpinning of the basement allowed the recovery of new spaces for the conference room and restoration points. The metal intermediate floors and the spiral staircase, built in a contemporary style to communicate with the niches of the church asylum, allowed the insertion of an intermediate floor in the high premises on the ground floor, increasing the available surfaces for the library.
2 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Built in 1898 and originally intended as a kindergarten for the children of the workers of the nearby textile mill, the building has been renovated to convert it into a library and a civic center. The rehabilitation and partial underpinning of the basement allowed the recovery of new spaces for the conference room and restoration points. The metal intermediate floors and the spiral staircase, built in a contemporary style to communicate with the niches of the church asylum, allowed the...

    Project details
    • Year 2004
    • Work started in 2002
    • Work finished in 2004
    • Main structure Mixed structure
    • Client Comune di San Paolo d'Argon
    • Cost 2.500.000
    • Status Completed works
    • Type Town Halls / multi-purpose civic centres / Libraries
    Archilovers On Instagram
    Lovers 2 users