Forradelles Apartment

Apartment interior renovation Manresa / Spain / 2013

1
1 Love 489 Visits Published

The space is located under a sloped roof in an exsitent apartment building. The challenge is organising the program with the constraints of the heights. This is, distribute bedrooms and storage spaces in the lower zones right behind facades, while higher areas such as living-dinning and kitchen setup the main central open space in the center of the apartment. To maintain a certain privacy of the quiet rooms, one 210cm centered wooden cupboard organizes the flow around keeping the wide space sensation of the core of the house by leaving the top of this central cabinet opened and giving visual continuity to the ceiling which allows to understand all as one unique volume. The kitchen wants to be a sort of integrated furniture in the opposite side of the apartment and keeps behind it service spaces and a bathroom.

1 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    The space is located under a sloped roof in an exsitent apartment building. The challenge is organising the program with the constraints of the heights. This is, distribute bedrooms and storage spaces in the lower zones right behind facades, while higher areas such as living-dinning and kitchen setup the main central open space in the center of the apartment. To maintain a certain privacy of the quiet rooms, one 210cm centered wooden cupboard organizes the flow around keeping the...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2013
    • Work finished in 2013
    • Main structure Mixed structure
    • Client Private
    • Cost 80000
    • Status Completed works
    • Type Apartments / Interior Design / Custom Furniture / Lighting Design / Lofts/Penthouses
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users