Auxiliary pavilion and garden arrangement

Auxiliary guests pavilion in the garden of an existing house. Arrangement of the new roof garden. Sant Carles de la Ràpita / Spain / 2011

1
1 Love 773 Visits Published
Auxiliary pavilion serving an existing single family house and design of the garden that surrounds and covers the new proposed building. The plot has a slope between the upper road and the lower level of the south-east limit. The proposed program inside the pavilion counts with a kitchen, a dining-room, a cellar, a living-room and a studio/bedroom area with a full-equipped bathroom. The garden design includes a stone stairway that connects the two different levels of the project: the garden upstairs and the new entrance downstairs. The pre-cast concrete hollow core slabs leave a space between them, allowing light inside the pavilion through three skylights along the whole length of the plan. This solution organizes the garden on the roof, making clearly visible the four different linear planters, each of them with a different colour dominant flower. The last row is a pool that collects rain-water and has aquatic vegetation that biologically filters the recycled water. The purified water is brought to the natural pool on the lower level through small water-falls guided by sloped corten sheets. This system to drive the water is similar to the one used in the traditional houses from the Balearic Islands to take the water from the roof to the tanks through a zigzag on the façade made of tiles. On the pavilion’s roof a dry stone wall is built with limestone from the area. Behind this wall, a planter contains a tamarisk tree meant to bring shade on the small paved area of the rooftop. As explained before, the rest of the roof is covered with vegetation of different colours, in order to enhance the visual continuity of the garden with the Mediterranean Sea as a background.
1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    Auxiliary pavilion serving an existing single family house and design of the garden that surrounds and covers the new proposed building. The plot has a slope between the upper road and the lower level of the south-east limit. The proposed program inside the pavilion counts with a kitchen, a dining-room, a cellar, a living-room and a studio/bedroom area with a full-equipped bathroom. The garden design includes a stone stairway that connects the two different levels of the project: the garden...

    Project details
    • Year 2011
    • Work started in 2011
    • Status Current works
    • Type Single-family residence
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users