Guangzhou Science Town

Guangzhou / China / 2012

3
3 Love 1,316 Visits Published
Located at the heart of East Guangzhou’s Science Town district Spark’s project comprises a retail street and a SOHO residential development. A contemporary interpretation of the Xintiandi (Heaven on Earth) urban village a car-free shopping, eating and residential district is composed of 2 storey shop lots that face the highway and a central alley and public square. The shop lots serve as a mixture of convenience stores, cafes and restaurants with outdoor seating located in the sensitively landscaped streets. The convivial pedestrian environment is overlooked by the sculpted form of the SOHO residential building that features colourful pop out balconies; the balconies break up the scale of the building assisting in the creation articulated three-dimensional hillside cum urban village milieu for the development which has been hailed as the first lifestyle centre in Guangzhou.
3 users love this project
Comments
    comment
    user
    Enlarge image

    Located at the heart of East Guangzhou’s Science Town district Spark’s project comprises a retail street and a SOHO residential development. A contemporary interpretation of the Xintiandi (Heaven on Earth) urban village a car-free shopping, eating and residential district is composed of 2 storey shop lots that face the highway and a central alley and public square. The shop lots serve as a mixture of convenience stores, cafes and restaurants with outdoor seating located in the sensitively...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Guangzhou Vanke
    • Status Completed works
    • Type Multi-purpose Cultural Centres / Associations/Foundations
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users