Attic Rehabilitation in Bucharest

Bucharest / Romania / 2012

46
46 Love 3,765 Visits Published
The loft of the building was for a long time unused (the house was built in 1936). Considering its height and structure, the owner decided turning it into housing. The attic is functioning independently , like an apartment in the old building, which was possible due to the existence of a secondary stair. The space is defined by the structure of wood, enhanced by light from roof windows located in the highest area of space. In terms of functions, the attic contains a living area, a kitchen, a bedroom, storage and toilets. All these functions are intertwined, not having a clear line, as in a conventional home. Bedroom privacy is ensured by a mobile panel made of polycarbonate and wood slides. The house configuration with a property limit blind wall has resulted in a higher area in the attic, and so that allowed a partial extrafloor. The new partial level was made ​​of glass so as not to diminish the zenith light that comes from the roof windows located above.
46 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The loft of the building was for a long time unused (the house was built in 1936). Considering its height and structure, the owner decided turning it into housing. The attic is functioning independently , like an apartment in the old building, which was possible due to the existence of a secondary stair. The space is defined by the structure of wood, enhanced by light from roof windows located in the highest area of space. In terms of functions, the attic contains a living area, a kitchen, a...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Apartments
    Lovers 46 users