Bô Zen Bar

Braga / Portugal / 2012

21
21 Love 2,811 Visits Published
The challenge proposed was to design a Bar located in a preexisting building whose concept was to create a space with the characteristics of a private living room. The project explores the creation of a noble and refined place with a strong oriental inspiration. A mixture of noble materials such as marble, wood and gilt metal combined with a palette of warm colors and textured fabrics offers a cozy and comfortable ambient. A monumental hall marks the entrance with a contemporary style and leads to the living room of the bar. The use of mirrors reflects the ceiling´s delicate decorative and other architectural details of the interior environment. The design of the ceiling comes from a reinterpretation of an oriental motif, standardized by a module that materializes a delicate mesh strongly emphasized by indirect lighting application. The lighting has been designed to reflect and accentuate the elegance of the space. The bar space transports you to a warm environment where a fascinating blend of traditional and contemporary evocative elements lead the client to a private living room. [PT] O desafio proposto foi projectar um Bar localizado num edifício pré-existente cujo conceito era criar um espaço com as características de uma sala de estar privada. O projeto explora a criação de um espaço nobre, requintado e com forte inspiração oriental. A mistura de materiais nobres, como mármore, madeira e metal dourado combinada com uma palete de cores quentes e tecidos texturados proporciona um ambiente acolhedor e confortável. Um hall monumental marca a entrada com um estilo contemporâneo e conduz para a sala do bar. O uso de espelhos reflecte a delicadeza decorativa do tecto e outros detalhes arquitetónicos do ambiente interior. O desenho do tecto nasce de uma reinterpretação de um motivo oriental, padronizado num módulo que materializa uma malha delicada fortemente enfatizada pela aplicação de iluminação indirecta. A iluminação foi estudada para refletir e acentuar a elegância do espaço. O espaço do bar transporta para um ambiente acolhedor, onde uma fascinante mistura de elementos tradicionais e contemporâneos evocativos conduzem o cliente para uma sala de estar privada.
21 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The challenge proposed was to design a Bar located in a preexisting building whose concept was to create a space with the characteristics of a private living room. The project explores the creation of a noble and refined place with a strong oriental inspiration. A mixture of noble materials such as marble, wood and gilt metal combined with a palette of warm colors and textured fabrics offers a cozy and comfortable ambient. A monumental hall marks the entrance with a contemporary style and leads...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Bô Zen
    • Status Completed works
    • Type Bars/Cafés / Discos, Clubs
    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users