Great Fen Visitor Centre

Great Fen Visitor Centre Inghilterra / United Kingdom / 2013

10
10 Love 1,345 Visits Published
The integration of Visitor Center with nature, the respect for flora and fauna, the coexistence with the natural element used in ways that promote the culture, curiosity and leisure are the main objectives for the development of the project. During the design approach, we have tried to satisfy the low environmental impact, in terms of both morphology and technology, without forgetting the relief that the Centre must have in the context. The Visitor Center project is to give the user the maximum view of the landscape and to feel part of the same nature. The solution adopted in this context has been to raise the floor with a roof terrace. The architectural composition includes two main parts: the first is the roof terrace and the second is the two-storey straight block. The two bodies are placed in a way to trace the footprint currently occupied by the two existing sheds.
10 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The integration of Visitor Center with nature, the respect for flora and fauna, the coexistence with the natural element used in ways that promote the culture, curiosity and leisure are the main objectives for the development of the project. During the design approach, we have tried to satisfy the low environmental impact, in terms of both morphology and technology, without forgetting the relief that the Centre must have in the context. The Visitor Center project is to give the user the maximum...

    Project details
    • Year 2013
    • Work started in 2012
    • Work finished in 2013
    • Main structure Mixed structure
    • Client Great Fen Partnership
    • Cost £ 2.0 Ml
    • Status Competition works
    • Type Parks, Public Gardens / multi-purpose civic centres / Multi-purpose Cultural Centres / Tourist Facilities
    Archilovers On Instagram
    Lovers 10 users