Pavilion Humanidade 2012

Rio de Janeiro / Brazil / 2012

21
21 Love 3,409 Visits Published
Ephemeral pavilion conceived with the scenographer Bia Lessa, Humanidade 2012 for Rio+20, the recent international meeting held in Rio de Janeiro. We proposed a scaffold building, translucent, exposed to all weather conditions: Light, heat, rain, sounds of waves and wind, reminding man of his frailty when compared to nature. The structure is composed of 5 structural walls measuring 170m in length and 20 meters high, with 5,40meters in between them, creating a suspended walkway over Rio’s landscape, Interrupted when necessary by spaces meant for reflection and thought. The exhibitions rooms act as bracing of the whole structure, stiffening the structure as a whole. One of the main goals in architecture concerning sustainability is to build with what you have in hand. The materials we used are sustainable, meaning that everything is 100% '>http://reusable.The'> project composed by materials previously used, the scaffold leaves its usual place, as support structure, to become a building all by itself. [PT] Pavilhão temporário para o Rio+20. A proposta é um edifício andaime, translúcido, exposto a todas as condições do tempo: luz, calor, chuva, barulho do mar e do vento, colocando ou lembrando o homem da sua condição frágil diante da natureza. A estrutura é composta de cinco paredes estruturais de 170m x 20 metros de altura, com afastamento de 5,40m entre elas, criando um percurso suspenso na natureza do Rio de Janeiro, interrompido quando se faz necessário uma reflexão, através dos espaços de pensamentos. As salas expositivas são o contraventamento da estrutura, dando rigidez a todo conjunto. A escolha do material utilizado, é sustentável no sentido de ser 100% reutilizado. É um projeto feito da matéria de outros projetos, ou seja, O andaime sai da fachada que constrói os edifícios para ser um edifício. É um material que foi e será de outros eventos.
21 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Ephemeral pavilion conceived with the scenographer Bia Lessa, Humanidade 2012 for Rio+20, the recent international meeting held in Rio de Janeiro. We proposed a scaffold building, translucent, exposed to all weather conditions: Light, heat, rain, sounds of waves and wind, reminding man of his frailty when compared to nature. The structure is composed of 5 structural walls measuring 170m in length and 20 meters high, with 5,40meters in between them, creating a suspended walkway over Rio’s...

    Archilovers On Instagram
    Lovers 21 users