University Teacher Training College

Premio ASCER de Interiorismo 2012 Granada / Spain / 2012

53
53 Love 5,366 Visits Published
The building is designed on four levels, two of which are below ground for use as a car park, and three above ground that contain the College, and is divided into six areas: - Common areas on the ground floor, consisting of entrance halls, a cafeteria, library, auditorium, gym, supermarket-store, and a chapel. - A teaching area on the first floor and part of the second, containing the lecture halls and seminar rooms for students. - A departmental area, with offices, meeting areas and consultation rooms for teaching staff - An administrative and secretarial area on the ground floor - A car park in the basement with 154 spaces. - A church with a separate entrance from the exterior. The project is based on the idea of providing an intimate, almost familiar architecture in the design of its spaces and the use of light and texture provided by its ceramic skin. From the outset, the physical nature of the building has been closely linked with the principles underlying its design. The ground floor with its entrances and meeting points is designed as a threshold, enclosed by the upper floors of the building. The focal point of the design of this building is the ceramic envelope of its lecture halls, which rises over the city. This basic idea has taken shape in the structural solution used for the project: roof trusses containing the two upper floors with their lecture halls and departments, supported by two rows of supports with a large span, under which are the common areas connected to outdoor terraces with gardens, protected by a large projecting structure. Ventilated façade in fired clay The envelope designed for the building is an efficient wall that increases its passive energy efficiency, thanks to the 9 cm-thick tiles used. The enclosing wall consists of the following elements: Ceramic tile (90 mm) + air gap (100 mm)+ grooved galvanised steel plate with high density polyurethane foam on its outer face (70 mm) + acoustic insulation, Rockwool (50 mm) + double plasterboard partition wall.
53 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The building is designed on four levels, two of which are below ground for use as a car park, and three above ground that contain the College, and is divided into six areas: - Common areas on the ground floor, consisting of entrance halls, a cafeteria, library, auditorium, gym, supermarket-store, and a chapel. - A teaching area on the first floor and part of the second, containing the lecture halls and seminar rooms for students. - A departmental area, with offices, meeting areas and...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2010
    • Work finished in 2012
    • Status Completed works
    • Type Schools/Institutes
    Archilovers On Instagram
    Lovers 53 users