New Google Tel Aviv Office

Tel Aviv / Israel / 2012

262
262 Love 20,660 Visits Published

Designed by Swiss Design Team Camenzind Evolution, in collaboration with Israeli Design Teams Setter Architects and Studio Yaron Tal, the new Google office now occupies 8 floors in the prestigious Electra Tower in Central Tel Aviv, with breath taking views across the whole city and the sea. It is a new milestone for Google in the development of innovative work environments: nearly 50% of all areas have been allocated to create communication landscapes, giving countless opportunities to employees to collaborate and communicate with other Googler’s in a diverse environment that will serve all different requirements and needs. There is clear separation between the employees traditional desk based work environment and those communication areas, granting privacy and focus when required for desk based individual working and spaces for collaboration and sharing ideas. Each floor was designed with a different aspect of the local identity in mind, illustrating the diversity of Israel as a country and nation. Each of the themes were selected by a local group of Googlers, who also assisted in the interpretation of those chosen ideas. Being in Israel, for lunch the Googlers can choose from three amazing restaurants, for kosher, non-kosher dairy and non kosher meat, each of the restaurants designed to it’s own style and theme. Only 7 of the 8 rented floors in Electra Tower are actually occupied by Google. The remaining floor gives space to a new ‘Campus’, which was also opened in December by the Israeli Prime Minister. The ‘Campus Tel Aviv’, powered by Google for Entrepreneurs, is a new hub for entrepreneurs and developers, providing a base for start-up companies, and is only the second Google ‘Campus’ worldwide. Sustainability played a vital role to Google in the development of their new Tel Aviv offices and the project is currently awaiting LEED ‘Platinum’ certification, the first of its category in Israel.

262 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    Designed by Swiss Design Team Camenzind Evolution, in collaboration with Israeli Design Teams Setter Architects and Studio Yaron Tal, the new Google office now occupies 8 floors in the prestigious Electra Tower in Central Tel Aviv, with breath taking views across the whole city and the sea. It is a new milestone for Google in the development of innovative work environments: nearly 50% of all areas have been allocated to create communication landscapes, giving countless opportunities to...

    Project details
    • Year 2012
    • Work finished in 2012
    • Client Google Inc.
    • Status Completed works
    • Type Corporate Headquarters
    Archilovers On Instagram
    Lovers 262 users