CONTESTO ALIMENTARE

restaurant Turin / Italy / 2012

6
6 Love 986 Visits Published
The idea behind this project was to convey the feel of a traditional, old fashioned eatery using contemporary design. The central focus of the space is a large cupboard placed opposite the entrance. Made of white lacquered and natural matte medium density wood, this object is both a functional element (it accommodates a wardrobe, shelves, seating and counter space) and the only decorative piece in the room. It was designed around the idea of open and closed drawers and as such contextualizes the rest of the space including the large crossbeam that extends right up to the exterior. The purposefully oversize and plump sofa adds that cosy and welcoming touch for the guests.
6 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The idea behind this project was to convey the feel of a traditional, old fashioned eatery using contemporary design. The central focus of the space is a large cupboard placed opposite the entrance. Made of white lacquered and natural matte medium density wood, this object is both a functional element (it accommodates a wardrobe, shelves, seating and counter space) and the only decorative piece in the room. It was designed around the idea of open and closed drawers and as such contextualizes...

    Project details
    • Year 2012
    • Status Completed works
    • Type Restaurants / Interior Design / Graphic Design / Advertising
    Archilovers On Instagram
    Lovers 6 users