SOSUSHI TORINO

SUSHI RESTAURANT Turin / Italy / 2009

0
0 Love 578 Visits Published
The interior design for this new take-away sushi restaurant was faced with the challenge of turning a small, old stationery store, situated deep in the historical urban structure of the city, into a trendy modern eatery. The project was successful in maximizing the limited space using a system of intersecting volumes to create niches into which shelves, benches and storage cubbies can be integrated. Everything was made into clean cut shapes, the effect of which is emphasized by a white matte finish and magenta coloured furniture details which also give the illusion of a spacious interior. The uniform nature of the white is, however, balanced by the use of Plexwood for the flooring and the niches. Here, the use of the minimalistic aspects of contemporary architecture has helped create a space where a thorough study of structure and shape contribute to defining a project where no detail is left to chance. The lighting fixtures were selected and installed with an eye to highlighting the food and drink on offer. The project was faced with the difficulty of optimising space, “in the deep research for order and refinement that permeates all our architecture that does not avoid pragmatism”.
0 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    The interior design for this new take-away sushi restaurant was faced with the challenge of turning a small, old stationery store, situated deep in the historical urban structure of the city, into a trendy modern eatery. The project was successful in maximizing the limited space using a system of intersecting volumes to create niches into which shelves, benches and storage cubbies can be integrated. Everything was made into clean cut shapes, the effect of which is emphasized by a white matte...

    Project details
    • Year 2009
    • Status Completed works
    • Type Restaurants / Interior Design
    Archilovers On Instagram