House in Brito

Guimarães / Portugal / 2005

148
148 Love 11,219 Visits Published
The house’s shape was rearranged around the patio which structured the farm buildings. On the ground floor were set all the areas needed for daily life. On the first floor are the guest rooms. In order to appropriate the site and deprive the house from its certainties, the living room was placed between the patio and the valley’s landscape magnitude (exceptionally well preserved in its’ biological dynamics). The glazed living room rises above the ground allowing the water-spring to flow towards the river.
148 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The house’s shape was rearranged around the patio which structured the farm buildings. On the ground floor were set all the areas needed for daily life. On the first floor are the guest rooms. In order to appropriate the site and deprive the house from its certainties, the living room was placed between the patio and the valley’s landscape magnitude (exceptionally well preserved in its’ biological dynamics). The glazed living room rises above the ground allowing the water-spring to flow...

    Project details
    • Year 2005
    • Work finished in 2005
    • Status Completed works
    • Type Single-family residence / Country houses/cottages
    Archilovers On Instagram
    Lovers 148 users