community center heuried, zurich

brush-up for the interior of a 60s building Zurich / Switzerland / 2012

3
3 Love 1,432 Visits Published
The project focussed on improving the spacial atmosphere and the lighting in the community center. The center was built in the 1960s and is a listed monument, although it has been substantially altered in the 1980s, when the open courtyard was covered with a heavy roof-structure. The covered atrium space got a fundamental brush-up: the glass surfaces were covered with a light-reflecting and semi-transparent film, all the walls were painted and the lighting completely renewed. The new lighting scheme uses the qualities of indirect light to enhance the atmosphere in the atrium, that before appeared quite dark and little inviting. A new signage system, that was specifically developed for the building, helps he visitors to find their way around in the labyrinthic building.
3 users love this project
Comments
View previous comments
    comment
    Enlarge image

    The project focussed on improving the spacial atmosphere and the lighting in the community center. The center was built in the 1960s and is a listed monument, although it has been substantially altered in the 1980s, when the open courtyard was covered with a heavy roof-structure. The covered atrium space got a fundamental brush-up: the glass surfaces were covered with a light-reflecting and semi-transparent film, all the walls were painted and the lighting completely renewed. The new lighting...

    Project details
    • Year 2012
    • Work started in 2009
    • Work finished in 2012
    • Main structure Reinforced concrete
    • Client city of zurich
    • Status Completed works
    • Type multi-purpose civic centres / Office Buildings / Lighting Design / Graphic Design / Recovery/Restoration of Historic Buildings
    Archilovers On Instagram
    Lovers 3 users