LBS Mobiliário Headquarters | Sede LBS Mobiliário

Freamunde / Portugal / 2008

1
1 Love 620 Visits Published
How to exhibit? This project aims to rehabilitate a building with about 2000 sq. Meters for furniture exhibition. The client is revitalizing its corporative image and one of the assumptions of the project was that this building (its headquarters) gave the tone for the modernization of its stores. Working with standard materials, the building was involved with a new skin, acquiring the modernity and the contemporary shape needed. We choose to redefine the windows, opening the volume occasionally without preventing the spread of natural light by the characteristics of the coating material. Inside, the design of the exhibition layouts seeks the for a clear and functional space, emphasizing the sense of path and versatility of the display modules. Como expor? O projecto pretende requalificar um edifício com cerca de 2000m² de área destinado a uma exposição de mobiliário. A empresa requerente encontra-se num processo de revitalização da imagem corporativa e umas das premissas do projecto aponta para que o edifício em questão (sede da empresa) dê o mote para a modernização da sua rede de lojas. Trabalhando com materiais estandardizados, envolveu-se o edifício com uma nova pele, conferindo-lhe uma imagem modernizada e contemporânea. Optou-se por uma redefinição dos vãos, abrindo-o pontualmente ao exterior sem evitar a propagação da luz natural pelas características do material de revestimento proposto. No interior, o layout expositivo criado tenta organizar o espaço de um modo claro e funcional, privilegiando um sentido de percurso e a versatilidade dos módulos expositivos.
1 users love this project
Comments
    comment
    Enlarge image

    How to exhibit? This project aims to rehabilitate a building with about 2000 sq. Meters for furniture exhibition. The client is revitalizing its corporative image and one of the assumptions of the project was that this building (its headquarters) gave the tone for the modernization of its stores. Working with standard materials, the building was involved with a new skin, acquiring the modernity and the contemporary shape needed. We choose to redefine the windows, opening the volume occasionally...

    Project details
    • Year 2008
    • Client LBS Mobiliário
    • Status Unrealised proposals
    • Type Showrooms/Shops
    Archilovers On Instagram
    Lovers 1 users